Na vašem soukromí nám záleží

K zajištění funkčnosti webového Poreseno.cz používáme soubory cookies. cookies a dále k analýze Vaší návštěvnosti. Sbíráme anonymní data, která poté vyhodnocujeme za účelem optimalizace webového portálu. Více se dozvíte v podmínkách užívání.

Obsah článku

Pokuty za neplacení televizních a rozhlasových poplatků

Za neplacení poplatků vám hrozí pokuta 10 000 Kč (u televizních) a/nebo 5 000 Kč (u rozhlasových) a provozovatelé vás mohou pohnat až k soudu.

Pokuty za neplacení

Ze zákona (§ 9 zákona 348/2005 Sb.) vám v případě neplacení televizních poplatků hrozí pokuta až 10 000 Kč, v případě rozhlasových poplatků 5 000 Kč. Tyto pokuty vám hrozí i v případě, že při přihlášení uvedete nepravdivé informace.

Pokuty za nenahlášení změn

Dokonce i v případě, že se u vás změnila situace tak, že už nesplňujete podmínky pro placení poplatků, přestanete platit, ale nenahlásíte změnu provozovateli (České televizi a/nebo Českému rozhlasu), hrozí vám pokuta 1 000 Kč.

Soudní vymáhání a úroky

V případě, že nebudete platit televizní nebo rozhlasové poplatky, případně i pokuty, které dostanete za jejich neplacení, můžou se provozovatelé (Česká televize nebo Český rozhlas) obrátit na soud a vymáhat na vás nejen samotné poplatky a pokuty, ale také úroky z prodlení.


Pomohl vám tento článek?